Skip to main content
Exposició: «Durero. Mestre del Renaixement». Sales d'exposició del RCAB

Editorial: PRESTIGI, UNA QÜESTIÓ D'ESTRATÈGIA

El Reial Cercle Artístic, en el seu esforç incessant per consolidar-se definitivament com una institució de gran reconeixement i vinculació social, referent en l'escenari cultural del nostre país, té la voluntat de continuar facilitant l'accés de la societat al bo i millor dels coneixements artístics, col·laborant estretament amb altres entitats nacionals i internacionals i elaborant estratègies que ens permeten adquirir més prestigi i accedir a col·leccions artístiques extraordinàries, com ara la presentada en la recentment clausurada exposició d'Albrecht Dürer.

Aquesta exposició ha significat un punt d'inflexió. Se n'han fet ressò tots els mitjans de comunicació i, gràcies a la seva magnífica projecció, el Reial Cercle Artístic ha fet un gran salt cap endavant en la línia de les nostres intencions. Vet aquí una mostra que ha apostat pel Cercle com un espai dotat i preparat per a aquest salt pel que fa al seu prestigi i reputació. Ara no hem d'abaixar el nivell, i treballarem de valent per continuar creixent.

Perquè la nostra institució no se cenyeix a una disciplina i a un projecte artístic local, missió essencial d'altres entitats culturals públiques del país, sinó que és molt més extensa, atès que, entre els nostres objectius primordials com a institució, se'n destaca la nostra vocació de difusió, enfocada a enriquir culturalment la societat, i és per aquest motiu que considerem molt transcendental continuar treballant en aquesta línia per poder convertir-nos, també, en seu base d'exposicions internacionals de primer nivell, que, d'una altra manera, resultarien difícils de veure, per al públic en general, i de poder, alhora, apreciar-les i beneficiar-se'n.

Aquesta mena d'actuacions i d'oferta ens permetrà perfilar una identitat molt definida com a institució cultural de referència a la ciutat i al país, juntament amb moltes d'altres amb les quals compartim idearis. La recerca de l'excel·lència ha de continuar marcant el nostre camí, perquè només així ampliarem l'abast —i, amb això, també, la transcendència— de la nostra presència internacional, cosa de summa importància per poder assumir reptes nous i afermar-nos, com és el nostre objectiu, en referent, de manera que assegurem la nostra perdurabilitat i expansió.