Skip to main content
«Art of Europe». © RCAB

ART OF EUROPE: Exposició arquitectònica

JIANG YUMENG

Unitat entre cel i home

Exposició arquitectònica internacional
Coexistencia - Medi ambient, ciutat i arquitectura
Comissària: Jiang Yumeng
Organizat pel Reial Cercle Artístic, l'Associazione Culturale Italiana ed Internazionale, el Centre Internacional Unesco Xina per a la Creativitat i el Desenvolupament Sostenible i Beijing Design Week.

 

Amb el profund desenvolupament que ha experimentat la Xina al llarg dels últims anys, la feina i la dedicació d'alguns dels seus millors arquitectes està aconseguint que el país es posicioni cada cop més amunt dins dels més alts estàndards de l'arquitectura internacional. 

Una exposició itinerant de maig a desembre de 2018 en recorre algunes de les ciutats més emblemàtiques amb l'objectiu d'establir contactes amb professionals del disseny de diferents llocs del món tot promovent la filosofia del disseny xinès —molt atent a una coexistència harmònica amb la natura— i aprenent alhora del que la civilització oriental els pot aportar. Tot això té un sentit clar: es tracta d'oferir i de trobar oportunitats de col·laboració i d'aprofitament de recursos globals. Però també es tracta de donar-se a conèixer a la resta del món i, amb aquesta finalitat, animar altres professionals europeus del sector que coneguin millor la Xina i el gran nivell de la seva arquitectura i del seu disseny. L'exposició mostra canvis de pensament interessants aplicats als diferents conceptes arquitectònics, sense abandonar en cap moment la filosofia oriental tradicional.

Europa, pel seu valuós llegat històric, gaudeix d'un gran prestigi pel que fa a l'art arquitectònic.  Procedent de Sant Petersburg, l'exposició va aterrar a la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona, ciutat considerada com una de les millors capitals artístiques d'Europa, i, un cop clausurada, viatjarà a Boston, Pequín i Shenzhen. █