Skip to main content
The Zone of Hope. © AGBAR

THE ZONE OF HOPE: L'impacte de l'experiència

Un projecte inèdit d'Aigues de Barcelona al Reial Cercle Artístic 


Pel desembre de 2015, la comunitat internacional va arribar a un acord en la convenció de les Nacions Unides celebrada a París per combatre l'escalfament del planeta. En concret, es va acordar limitar l'escalfament global a 2°C per damunt dels nivells preindustrials i minimitzar, així, els impactes del canvi climàtic. Es positiu poder comptar amb aquests pactes a escala mundial, però també cal ser molt rigorosos en els mecanismes d'aplicació per assegurar-ne el compliment. Els governs han de marcar els objectius, però l'actuació correspon també a la indústria, a les empreses, a les autoritats locals i als ciutadans. el conjunt d'accions han d'estar encaminades a reduir dràsticament les emissions a fi d'estabilitzar les concentracions atmosfèriques dels gasos d'efecte hivernacle i frenar, d'aquesta manera, l'augment de les temperatures.


«The Zone of Hope» (TZOH)  és un projecte fet possible per Aigües de Barcelona, fidel al seu compromís innovador i impulsor de les noves tecnologies al servei de les persones i de la preservació del mediambient. L'experiència sensorial és immersiva en grau extrem, fet que potencia l'impacte visual del visitant, per tal d'aconseguir una transferència informativa eficaç de les conseqüències que l'excés de CO₂ a l'atmosfera i el consegüent efecte hivernacle podrien arribar a ocasionar als nostres descendents fins i tot més propers. El viatge multisensorial combina hàbilment imatges sintètiques de 360°, efectes visuals envoltants a 90 fotogrames per segon —generats per professionals de primer nivell amb gran experiència en la producció d'efectes visuals per al cinema i la televisió— i efectes sonors. Una valuosa informació predictiva i ben documentada que se serveix d'una tecnologia absolutament pionera a fi i efecte de seduir, conscienciar i comprometre molt especialment el públic més jove, àvid i consumidor avesat de realitat virtual.

Un viatge a través d'un futur proper que pronostica canvis profunds i convida a actuar amb immediatesa de la mà d'una figura virtual, la Violeta, una nena que es dona a conèixer al visitant al començament de l'itinerari i de la mà de la qual s'enfronta a un paisatge apocalíptic, assotat per un canvi progressiu i veloç, que fa una pausa el 2038, 2068 i 2093, quan la Violeta té 20, 50 i 75 anys, respectivament. El viatge confronta l'espectador a escenaris tan demolidors com el desgel del l'Àrtic, la inundació de la Plaça d'Espanya de Barcelona o la desertificació d'un embassament prepirenaic. 

Es tracta d'una experiència que involucra emocions i que culmina amb un missatge d'esperança i de compromís per part de tothom, que obre les portes a la possibilitat d'un altre desenllaç, d'un altre futur, sempre que tots, com a individus i com a col·lectiu, siguem capaços d'adquirir seriosament un compromís a través de petits gestos i d'actes quotidians.

L'experiència «The Zone of Hope» romandrà oberta fins al 20 de gener de 2019 a l'antic aparcament de carruatges del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Reserva online:www.thezoneofhope.com

Aigües de Barcelona, impulsora del projecte, ha dut a terme la direcció global de «The Zone of Hope» a través d'un equip format per experts en innovació, canvi climàtic i desenvolupament sostenible que, juntament amb els investigadors del seu centre tecnològic CETAQUA, han aportat la visió rigorosa sobre l'impacte del canvi climàtic en l'aigua i en l'entorn. Les empreses Mediapro Exhibitions, Mediapro Brands i Unitecnic han estat les encarregades de la creació i la supervisió del projecte expositiu. 


L' EQUIP TZOH: 

TZOH és fruit de la unió de l’art, la tecnologia i el medi ambient: ara es el moment d’actuar, encara hi som a temps.

María Salamero (Dtra. Estratègia de Sostenibilidad i comunicación. Aigües de Barcelona)

Utilitzant tecnologia de darrera generació, TZOH busca transmetre la necessitat d’actuar, mitjançant un comprimís adquirit al final de la visita, per minimitzar el nostre impacte com a societat al mon. Compartir coneixement i necessitat d’acció mitjançant una experiència immersiva d’una realitat propera com és el canvi climàtic.

Manuel Cermeron (Comisari exposició TZOH. Suez Spain)

TZOH ha estat la vivència que m'ha convençut que és imperatiu canviar el rumb del planeta i que som a temps!

Marta Soler (Suez Spain)

TZOH és una experiencia única que t'impactarà i et farà reflexionar sobre en quin món volem que visquin les generacions futures

Àngels Cabello (Suez Spain)

És una experiència que no et deixa indiferent i t'anima a actuar»

Elisabet Bergés (Aigües de Barecelona)

TZOH és una experiència única que permet viure en primera persona els devastadors efectes del canvi climàtic combinant les tecnologies audiovisuals més avançades amb una narrativa immersiva.

Sergi Sagàs (Mediapro)

Posar la meva feina al servei de la lluita contra el canvi climàtic m'ha fet sentir totalment realitzat. Era com treballar per a la meva filla o per als meus nebots, un regal

Juan Manuel Arizmendi (Mediapro)

Unir creativitat i tecnologia per remoure consciències ha estat un repte meravellós

María Leiva (Aigües de Barcelona)