Skip to main content
Restaurante CERCLE. Foto Carles Balsells. © RCAB

CERCLE: Art i Gastronomia

Concebut com un espai idoni per a experiències gastronòmiques multisensorials, el restaurant «El Cercle» es troba estratègicament situat dins de l’emblemàtic edifici, diverses de les històriques sales nobles del qual han estat restaurades i esplèndidament actualitzades gràcies a l’experiència dels seus nous gestors, Julià Cribero i Ana Calpe –grans restauradors d’ofici–, els quals van confiar el projecte al veterà arquitecte Alfredo Arribas.

D’aquesta manera, gastronomia i cultura s’entrellacen oferint al visitant la possibilitat d’un gaudi exclusiu, gairebé clandestí, a l’abric de mirades indiscretes, a les mateixes entranyes de la ciutat, al capdavall d’un dels seus carrers més transitats i alegres, a tocar de la plaça de la catedral.

Als seus diversos espais, el restaurant ofereix diferents i sempre acurades opcions gastronòmiques adaptades als gustos més sibarites, però sempre conjuminades sota el distintiu de la qualitat, la innovació i el glamur. Cada sala ha sabut mantenir, gairebé inalterable, una aroma històrica que sedueix i convida a l’evasió, i que, fidel al seu lema d’essencialitat i eclecticisme, transporta indefectiblement a altres èpoques d’esplendor i glòria: «La Biblioteca», un reducte intimista i confident on pot assaborir-se una cuina tradicional de delicada factura gràcies a la incorporació als seus fogons de joves talents que saben reinterpretar el passat i l’adapten als gustos del present; l’antiga sala de lectura, amb vista a celler i cuina, és flanquejada per quatre escultures que encarnen les quatre estacions; «La Barra», per a amants de la millor cuina japonesa i el «Jardí», com s’ha batejat l’esplèndida terrassa que voreja el palau i des de la qual es pot gaudir de l’anar i venir constant d’una de les cruïlles més animades, tant de dia com de nit, i que, encertadament, gràcies al clima sempre amable de Barcelona, roman oberta tot l’any. Accessible des de dins de l’edifici, la terrassa s’alça sobre un aqüífer romà que és probablement el més antic de la ciutat.

Una cuina seriosa i sense galindaines, on cada plat mereix esment a part: la frescor de l’essència de la cuina mediterrània adopta matisos que es revelen al paladar regalant grates experiències; els secrets i receptes de culte de la més depurada cuina japonesa queden esplèndidament sintetitzats per la bona feina del xef Mitsutaka Kawata «Taka» i, amb el remat excels, per descomptat, de les postres que van a càrrec de Sergi Pelaó. I esment a part mereix, també, l’elegant terrassa, a la qual s’accedeix a través d’una estreta porta d’arc gòtic que sembla connectar dues èpoques: modernisme i modernitat. Un enclavament de luxe on deixar transcórrer el temps quan el tràfec de la ciutat s’apaivaga i un insòlit silenci impregna l’ambient.