Skip to main content
Foto Carles Balsells. © RCAB

Editorial: UN PARADIGMA NOU

Fa temps que tenim l'ambició i el desig d'aconseguir recuperar posicions, de fer possible allò que tant –i tantes persones– hem anhelat: tornar al Reial Cercle Artistic de Barcelona tota l'esplendor que li correspon i que mai hauria d'haver perdut.
Ha calgut superar molts embats, però la il·lusió, la passió i la perseverança ens ha permès continuar endavant i assolir els nostres objectius, d'un en un, sense desistir dels nostres propòsits.
Ara com ara vull transmetre que em sento orgullós de tothom i per tot, a més d'enfortit. Hem aconseguit tots junts tirar endavant amb paciència, diplomàcia i bones maneres, ja que, d'una entitat com la nostra, no se'n podia esperar menys. I no ha estat fàcil, però el més ardu ja ha passat, i resulta estimulant gaudir de la visió de nous i variats horitzons cap als quals poder dirigir el rumb. És per tots aquests motius que ens trobem en un punt d'inflexió irrepetible en què el futur que ens ve a l'encontre es presenta com a únic i il·lusionant.
Arran de l'actualització i la modernització més recents de la primera planta, que acull els serveis de restauració i d'activitats culturals, la segona fase de remodelació arquitectònica de la nostra seu central ja és avui una realitat, així com el gruat Institut Barcelonès d'Art, peça clau en el camp de l'educació i de la captació de nous membres, que ha demostrat, en el seu poc temps de funcionament, que la seva concepció moderna i transversal de l'ensenyament artístic, unida al suport i prestigi que una entitat històrica com la nostra li aporta, són en si mateixos elements prou actius per captivar moltes persones interessades en l'aprenentatge de tècniques artístiques diverses.  
Vivim una època en que la innovació, les noves tecnologies es difonen ràpidament en el conjunt de la societat, per la qual cosa tant la difusió com l'educació són plataformes essencials per a qualsevol estratègia de creixement, desenvolupament i modernització. És per això que anirem incorporant nous sistemes de gestió que ens permetin treballar més i millor la informació generada. 
No ens volem conformar, tampoc, perquè volem progressar, per la qual cosa al llarg d'aquest any continuarem evolucionant i creixent, ja que aquest és el pla que ens hem traçat. Un cop recuperats i remodelats gran part dels nostres espais més nobles i emblemàtics, continuarem amb l'objectiu de donar-nos a conèixer, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, perquè es conegui la nostra història i els nostres desitjos, la nostra cultura i el nostre patrimoni. Vet aquí com prosperarem, no només molt, sinó bé. Compto amb tothom.